THE TEN COMMANDMENTS OF ROCK’N’ROLL: COMMANDMENT SIX – BE FAITHFUL - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
Label: Atomicat Records

We hebben hier bij ‘Rootstime’ in het kader van de releases van de tiendelige compilatieserie “The Ten Commandments Of Rock’n’Roll” door het Ierse retrolabel ‘Atomic Records’ al enkele lovende recensies geschreven over een vijftal verzamelplaten in deze reeks. Gebod nummer zes is nu aan de beurt, heet ‘Be Faithful’ en gaat dus over trouw zijn in de liefde, iets wat in de sixties misschien nog heel normaal was maar in onze hedendaagse vluchtige maatschappij steeds minder voorkomt.

Dee Jay Mark Armstrong is nog maar eens gaan grasduinen in de door meerdere lagen stof en spinnenwebben bedekte platenkelders van de rock’n’roll-muziek. Hij diepte er opnieuw dertig liedjes op die dankzij hun opduiken op deze compilatieplaat alweer mogen worden aanzien als een echte verrijking van onze kennis over de geschiedenis van de rock’n’roll. Ook op deze verzamelaar krijgen we een leuke mix aangeboden van gekende en onbekende artiesten en liedjes waarvan we tot nu het bestaan niet of nauwelijks hebben gekend.

Enkele van de bekende artiesten zijn Brenda Lee die de op de eerste video te beluisteren track ”Let’s Jump The Broomstick” zong in 1959, maar ook ‘The Everly Brothers’ kennen de meesten onder ons, echter niet meteen van de song “This Little Girl Of Mine” die we u in de originele zwart-wit-opname uit 1958 op de tweede video laten horen.

De namen van Brook Benton en Little Richard doen bij ons eveneens een belletje rinkelen, net als het liedje “Chantilly Lace” dat we kennen in de oorspronkelijke versies van ‘The Big Bopper’ en Jerry Lee Lewis maar hier als “Ma P’tit Chérie” in een Franstalige versie wordt gebracht door de Spaans-Baskische zanger Luis Mariano die wij allemaal zeker wel kennen van de originele versie van de song “Mexico” die de Zangeres Zonder Naam in het Nederlands in onze contreien tot hit heeft gezongen.

(valsam)